sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kampauksia ja ehostuksia

Kolmannen eli viimeisen vuoden toinen jakso on nyt saatu suoritettua. Jakson aiheena oli kampaukset ja ehostukset. Kävimme läpi muutamat kampauksen perustekniikat joita sitten kampauskohtaisesti sovelletaan, mutta jotka osaamalla pystyy erittäin monipuolisesti kampauksia tekemään, sekä harjoiteltiin yhdenlainen hääkampaus ja juhlakampaus. Tuli opeteltua mm. pinnipolkujen tekoa, lämpörullien käyttöä, pinnien sekä ponkkarin "oikeaoppista" kiinnittämistä, pinnan siloitusta sekä valkin kiinnittämistä. 

Päästiin myös Jonnan vetämään kampauskoulutukseen, joka oli mielestäni erittäin hyödyllinen. Kävimme läpi mitä tuotteita on hyvä käyttää kampauksen pohjalle, mitä kampauksen viimeistelyyn ja mitä kiinnittämiseen. Koulutuksessa  nähtiin Jonnan tekemänä demona ainakin yhdenlainen tekniikka tehdä nuttura, jota voi soveltaa todella monenlaiseen kampaukseen, pari pikakampaustyyppistä kampausta ja nopeampi tekniikka tehdä näyttävät kiharat joko kampauksen pohjalle tai ihan muutenvaan. Koulutuksen "teoria" osuuden jälkeen teimme omille malleille jonkunlaiset kampaukset oppimiamme tekniikoita hyödyntäen. Itse testasin Jonnan näyttämää nutturatekniikkaa. Täytyy kyllä sanoa että se oli paljon hankalampaa kuin miltä näytti! 

Nyt alkavan TOP-jakson aikana olisi sitten tarkoituksena suorittaa kampauksesta näyttö. Pikkuisen jännittää, kun tuntuu että harjoitusta vielä vaatisi varsinkin nopeuden suhteen. On meinaa vielä melko hidasta tuo oma tekeminen kampauksissa. Mutta jokaisen toiston jälkeen tulee lisää varmuutta ja nopeutta sekä pinnan siisteyttä. Kampauksen tekeminen on suurilta osin näpertelyä ja hiusten tarkkaa asettelua, mutta täytyy muistaa että kampauksen muoto ratkaisee, koska kampauksia harvoin tullaan todella läheltä ihastelemaan. Tässä vaiheessa opiskelua kunhan kampauksen painopisteet on oikein ei pinnan siisteydellä vielä niin suurta merkitystä ole. Vielä kun sen saisi painettua itselleen kaaliin :'D. Alapuolelle liitän kuvat tämän jakson aikana tekemistäni kampauksista.
hääkampaus, en ollut itse tyytyväinen tähän kampaukseen koska en saanut kampauksen sisälle mahtumaan valkkia ja mielestäni kampaus ei ole siisti.

juhlakampaus, mielestäni tämä kampaus onnistui hyvin ja tätä oli mukavaa tehdä. Hieman olisi saanut "mallillani" olla paksumpi tukka.

kampauskoulutuksessa tekemäni kampaus, tämä onnistui mielestäni ihan hyvin, aikaa kesti melko kauan, koska nutturasta oli hankala saada sileä ja täydellisen muotoinen, mutta onnistuin siinä mielestäni hyvin. Muut kohdat vielä vaativat hieman siisteyttä, ja toinen puoli olisi pitänyt myös jättää simppeliksi ilman lettiä.

Näytöskampaus, tämä oli mahtava kokemus päästä tekemään näytökseen kampaus sekä meikki, ja päästä kiinnittämään oikeita kukkia kampaukseen. Kampauksen pohjalla on läpivetoletti pidennysten kera, johon kiinnitin kukat. Tämä onnistui mielestäni hyvin, tosin tässä ei ole mitään äärettömän hankalia tekniikoita käytetty.
Ehostuksia teimme hyvin monia erilaisia aina perus päivämeikistä näytösmeikkeihin asti. Tykkäsin erittäin paljon ehostamisesta ja haluan kehittää siinä itseäni vielä enemmän. Harmi ettei meillä enempää ehostusta koulussa ole. Meikin tekemisessä on todella tärkeää ottaa huomioon asiakkaan kasvojenmuodot, ihon ja silmien värimaailma sekä asiakkaan tyyli ja meikkitottumukset. Vaikka jokaiseen meikkiin on olemassa perusperjaatteet, niitä tulee soveltaa asiakkaan mukaan. Parhaimmillaan meikki peittää kasvojen "virheitä" ja korostaa hyviä puolia, mutta pahimmillaan se tekee juuri päinvastoin. On myös täysin välttämätöntä ottaa huomioon tilaisuus johon asiakas on menossa. Et voi tehdä läheskään samanlaista meikkiä arkipäivään ja diskoon. Valoitus on huomioitava meikin voimakkuudessa. Tuossa asioita joita itse ei ainakaan ole tullut ajateltua niin paljoa ennen kuin nyt kun niistä on puhuttu, ja niitä on käyty läpi.

Meikit jotka opettelimme olivat: päivämeikki, ilta/juhlameikki, näytösmeikki, häämeikki, silmälasimeikki
Meikkityylit jotka opettelimme olivat: klassinen, luonnollinen, moderni, sekä vapaa

silmämeikki iltajuhlaan

häämeikki

häämeikki

näytösmeikki

näytösmeikki, miksei myös iltameikki

vapaa tyyli, lolita

trendimeikki

luonnollinen päivämeikki

klassinen päivämeikki

iltameikki (huulipuna puuttuu)

maanantai 30. toukokuuta 2016

Tyossaoppimispaikan ja yrityksen esittely


Sain aivan mielettomän hienon mahdollisuuden suorittaa tyossäoppimiseni ulkomailla, ja täällä sitä sitten nyt ollaan (oltu jo melkein kuusi viikkoa, tultu jo Suomeen tekstin julkaisemisongelmien vuoksi mutta ei anneta haitata). Eli Hollannissa Leeuwardenissa toissa paikallisessa liikkeessä, sekä koulussa opiskelemassa hiusalaa hollantilaisittain. Meitä on täällä kolme suomalaista tyttoa ja voin kertoa ettei ilman kommelluksia olla tähä päivään selvitty. Anyways tässä postauksessa mulla olisi nyt tarkoituksena esitellä mun tyopaikka, johon olen päässyt tutustumaan.


En päässyt tyoskentelemään kuin ihan muutamana päivänä, koska kolme päivää viikosta olemme koulussa, ja lisäksi olin kolmisen viikkoa kipeänä. Tyopaikkani Kapsalon Set Nefeore sijaitsee aivan Leeuwardenin keskustassa vaatekaupan yläkerrassa. Paikka on erittäin kauniisti sisustettu. Omistaja kertoi heidän remontoineensa koko paikan kayttokelpoiseksi, sillä rakennus on vanha. Silmiin pisti heti erittäin näyttavät massiiviset vanhat portaat jotka veivat yläkertaan, jossa kampaamo sijaitsee, sekä portaiden yllä kaunis suuri koristeellinen värikas ikkuna,

 Liike on erikoistunut kiharahiusten leikkaamiseen ja stailaamiseen, heille on erittäin tärkeää hiusten kunto ja hyvinvointi. Marleen on opettanut minulle kiharahiusten leikkaamista harjoituspäähän sellaisella tyylillä, etta hiuksesta tulee vielä enemmän kiharampi,Hän halusi opettaa sen minulle, jotta minulla olisi jotain "kotiin vietävää", mielestani kivasti ajateltu. Tekniikka on aivan erilainen kuin mikään aikaisemmin oppimistani leikkaustekniikoista.

Set Nefeoressa tyoskentelee siis kaksi naista: Babs ja Marleen, Marleen on vanhempi nainen ja hän on "tyopaikkaohjaajani", sekä paikan omistaja. Molemmat naiset ovat ihania todella iloisia ja eläväisiä ja ottaneet minut erittäin hyvin vastaan välillä haittaavasta kielimuurista huolimatta. He ovat molemmat olleet kiinnostuineita Suomesta ja kaikesta siitä, mikä on tyoskentelyssä erilaista Suomessa. Suurimpana erona kerroin olevan sen, että Suomessa meillä on aina yksi asiakas kerrallaan, ei kolme yhtäaikaa, niinkuin täällä on tapana.

Set Nefeoressa käytetään Keunen värejä ja viimeistelytuotteita. Värivalikoima liikkeessä on mielestäni melko pieni, mutta se on täysin ymmärrettävää, sillä liikekään ei ole mikään suuri. Viimeistelytuotteina kovimmassa käytossä ovat ehdottomasti geelit ja vahat. Tykästyin Keunen pesutuotteisiin, sillä ne tuoksuivat mielestäni todella hyviltä.

Parturi-kampaamopalveluiden lisaksi Marleen tekee erilaisia hierontoja. En ihan saanut selville, että minkälaisia tarkalleen, mutta kuulemma asiakkaan tarpeiden mukaan. Liikkeessa on kokonaan oma huone hierontapoydälle, joka mahdollistaa asiakkaalle täyden rentoutumisen. Toisena lisänä liike myy meikkejä, joista Marleen antoi minulle lahjaksi ripsivärin joka on aivan mielettoman hyvä.

Nautin todella paljon ajastani liikkeessä, vaikken juuri mitään saanutkaan tehdä. Pääasiassa lakasisin lattioita, tiskasin, tarjoilin kahvia. Hyvällä tuurilla saatoin foonata tai pestä asiakkaan hiukset. Minun lisäkseni heillä oli myos paikallisia opiskelijoita tyossaoppimisessa kanssani yhtäaikaa, joten pääsin myos tutustumaan heihin, se oli todella kivaa. Aika kului myos huomattavasti nopeammin kun oli juttuseuraa.









perjantai 22. tammikuuta 2016

rullauksia

Elikkäs nyt olen saanut harjoitella jo viisi erilaista permanentin rullaustekniikkaa. Ensimmäisenä rullauksena harjoittelimme klassisen rullauksen. Se on ehkäpä yksinkertaisin rullaus, ja siinä voi käyttää minkä tahansa kokoisia rullia kiharan halutusta koosta riippuen. Ensimmäistä rullausta tehtäessä teimme jakaukset valmiiksi, jolloin rullaamisen järjestys selkeytyi.


Toinen rullaus jonka teimme, oli viuhkarullaus. Se on muuten samanlainen kuin klassinen, ainut ero mikä siinä on on se, että sivut rullataan myös taaksepäin, ei vaakatasossa alaspäin niinkuin klassisessa tehdään. Tämä oli hieman haastavampi kuin klassinen.Viuhkarullaus on hyvä, jos asiakas tykkää kammata hiukset taaksepäin.


Kolmantena teimme tiiliskivi rullauksen. Siinä rullat aseteltiin tiiliskivimäisesti, eli ei suoraan toistensa alapuolelle, vaan niin, että seuraavan rivin rullat menivät aina edellisen kerroksen välien kohdille. Hankala selittää, mutta alapuolella kuvat selkeyttämässä. Tässä rullauksessa tuli jo aika paljon haastetta rullien mahtumisen kannalta.


Toiseksi viimeinen rullaus oli spiraali, mikä on erityisesti pitkähiuksisille hyvä. Siinä kaikki rullat rullattiin pystyasennossa, jolloin ne jäivät ikäänkuin "roikkumaan". Itse laitoin päälaelle normaalisti klassisen rullauksen tavalla rullat, sillä spiraali tyyli oli todella hidasta. Tässä rullauksessa minulla kesti huomattavasti pidempään kuin missään muussa.


Viimeisenä rullasin patukka rullauksen. Se oli mielestäni kivoin ja helpoin. Patukoilla saa loivempaa kiharaa, ja se soveltuu parhaiten pitkiin/puolipitkiin hiuksiin. Tässä rullauksessa minulla kesti luokkalaiseni Neean päähän tehtynä vain vartti. Toki sekin nopeutti, että otin melko isoja osioita, saadakseni mahdollisimman isoa kiharaa.


maanantai 11. tammikuuta 2016

permanenttimalleja

spiraalipermanentti

näytteet eripaksuisista rullista

miesten permanentti

miesten permanentti


permanentin historiaa

   
Permanentit ovat keksitty 1800-luvun lopussa, ja permanenttikone 1900-luvun alussa. Permanentti menetelmän keksi Marcel Grateau vuonna 1872 ja permanenttikoneen kehitti espanjalainen Isidoro Calvete vuonna 1917. Ensimmäisen permanentin suunnitteli ja toteutti Karl Nessler. Hän työsti suunnitelmaansa vuodesta 1896 asti, ja toteutti ensimmäisen permanenttinsa vuonna 1905. Ensimmäisenä permanenttiaineena hän käytti lehmän virtsaa ja vettä. Itse permanentin valmistamiseen hänellä kesti kuusi tuntia.
 




     1930-luvun yleisenä trendinä oli tietty naisellisuuden ja kurvikkuuden paluu, ja tämä mieltymys näkyi myös hiustyyleissä. 1950 luvulla naisten tyyli-ikoneita olivat filmitähti Elizabeth Taylor, sekä Engalnnin nuori kuningatar Elisabet, jotka molemmat luottivat yksinkertaiseen, eleganttiin kiharakampaukseen. Lisäksi mallia otettiin tarvittaessa lemmikiltä. Permanentteja tehtiin kampaamojen lisäksi myös paljon kotona.




     Permanenttien valmistusmenetelmä on nykypäivänä aivan erilainen kuin 1900-luvun alussa tehtyjen permanenttien. Permanenttikoneiden käyttö on jäänyt kokonaan pois, ja rullaaminen tapahtuu käsin rullaamalla. Permanenttiaineessa ei myöskään enään käytetä lehmän virtsaa (ainakaan tietääkseni :D).




Lähteet: http://www.shsverkko.com/index.php?title=Hiukset#Kiharap.C3.A4isen_kodinhengett.C3.A4ren_kulta-aika
https://en.wikipedia.org/wiki/Perm_%28hairstyle%29