sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kampauksia ja ehostuksia

Kolmannen eli viimeisen vuoden toinen jakso on nyt saatu suoritettua. Jakson aiheena oli kampaukset ja ehostukset. Kävimme läpi muutamat kampauksen perustekniikat joita sitten kampauskohtaisesti sovelletaan, mutta jotka osaamalla pystyy erittäin monipuolisesti kampauksia tekemään, sekä harjoiteltiin yhdenlainen hääkampaus ja juhlakampaus. Tuli opeteltua mm. pinnipolkujen tekoa, lämpörullien käyttöä, pinnien sekä ponkkarin "oikeaoppista" kiinnittämistä, pinnan siloitusta sekä valkin kiinnittämistä. 

Päästiin myös Jonnan vetämään kampauskoulutukseen, joka oli mielestäni erittäin hyödyllinen. Kävimme läpi mitä tuotteita on hyvä käyttää kampauksen pohjalle, mitä kampauksen viimeistelyyn ja mitä kiinnittämiseen. Koulutuksessa  nähtiin Jonnan tekemänä demona ainakin yhdenlainen tekniikka tehdä nuttura, jota voi soveltaa todella monenlaiseen kampaukseen, pari pikakampaustyyppistä kampausta ja nopeampi tekniikka tehdä näyttävät kiharat joko kampauksen pohjalle tai ihan muutenvaan. Koulutuksen "teoria" osuuden jälkeen teimme omille malleille jonkunlaiset kampaukset oppimiamme tekniikoita hyödyntäen. Itse testasin Jonnan näyttämää nutturatekniikkaa. Täytyy kyllä sanoa että se oli paljon hankalampaa kuin miltä näytti! 

Nyt alkavan TOP-jakson aikana olisi sitten tarkoituksena suorittaa kampauksesta näyttö. Pikkuisen jännittää, kun tuntuu että harjoitusta vielä vaatisi varsinkin nopeuden suhteen. On meinaa vielä melko hidasta tuo oma tekeminen kampauksissa. Mutta jokaisen toiston jälkeen tulee lisää varmuutta ja nopeutta sekä pinnan siisteyttä. Kampauksen tekeminen on suurilta osin näpertelyä ja hiusten tarkkaa asettelua, mutta täytyy muistaa että kampauksen muoto ratkaisee, koska kampauksia harvoin tullaan todella läheltä ihastelemaan. Tässä vaiheessa opiskelua kunhan kampauksen painopisteet on oikein ei pinnan siisteydellä vielä niin suurta merkitystä ole. Vielä kun sen saisi painettua itselleen kaaliin :'D. Alapuolelle liitän kuvat tämän jakson aikana tekemistäni kampauksista.
hääkampaus, en ollut itse tyytyväinen tähän kampaukseen koska en saanut kampauksen sisälle mahtumaan valkkia ja mielestäni kampaus ei ole siisti.

juhlakampaus, mielestäni tämä kampaus onnistui hyvin ja tätä oli mukavaa tehdä. Hieman olisi saanut "mallillani" olla paksumpi tukka.

kampauskoulutuksessa tekemäni kampaus, tämä onnistui mielestäni ihan hyvin, aikaa kesti melko kauan, koska nutturasta oli hankala saada sileä ja täydellisen muotoinen, mutta onnistuin siinä mielestäni hyvin. Muut kohdat vielä vaativat hieman siisteyttä, ja toinen puoli olisi pitänyt myös jättää simppeliksi ilman lettiä.

Näytöskampaus, tämä oli mahtava kokemus päästä tekemään näytökseen kampaus sekä meikki, ja päästä kiinnittämään oikeita kukkia kampaukseen. Kampauksen pohjalla on läpivetoletti pidennysten kera, johon kiinnitin kukat. Tämä onnistui mielestäni hyvin, tosin tässä ei ole mitään äärettömän hankalia tekniikoita käytetty.
Ehostuksia teimme hyvin monia erilaisia aina perus päivämeikistä näytösmeikkeihin asti. Tykkäsin erittäin paljon ehostamisesta ja haluan kehittää siinä itseäni vielä enemmän. Harmi ettei meillä enempää ehostusta koulussa ole. Meikin tekemisessä on todella tärkeää ottaa huomioon asiakkaan kasvojenmuodot, ihon ja silmien värimaailma sekä asiakkaan tyyli ja meikkitottumukset. Vaikka jokaiseen meikkiin on olemassa perusperjaatteet, niitä tulee soveltaa asiakkaan mukaan. Parhaimmillaan meikki peittää kasvojen "virheitä" ja korostaa hyviä puolia, mutta pahimmillaan se tekee juuri päinvastoin. On myös täysin välttämätöntä ottaa huomioon tilaisuus johon asiakas on menossa. Et voi tehdä läheskään samanlaista meikkiä arkipäivään ja diskoon. Valoitus on huomioitava meikin voimakkuudessa. Tuossa asioita joita itse ei ainakaan ole tullut ajateltua niin paljoa ennen kuin nyt kun niistä on puhuttu, ja niitä on käyty läpi.

Meikit jotka opettelimme olivat: päivämeikki, ilta/juhlameikki, näytösmeikki, häämeikki, silmälasimeikki
Meikkityylit jotka opettelimme olivat: klassinen, luonnollinen, moderni, sekä vapaa

silmämeikki iltajuhlaan

häämeikki

häämeikki

näytösmeikki

näytösmeikki, miksei myös iltameikki

vapaa tyyli, lolita

trendimeikki

luonnollinen päivämeikki

klassinen päivämeikki

iltameikki (huulipuna puuttuu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti