perjantai 22. tammikuuta 2016

rullauksia

Elikkäs nyt olen saanut harjoitella jo viisi erilaista permanentin rullaustekniikkaa. Ensimmäisenä rullauksena harjoittelimme klassisen rullauksen. Se on ehkäpä yksinkertaisin rullaus, ja siinä voi käyttää minkä tahansa kokoisia rullia kiharan halutusta koosta riippuen. Ensimmäistä rullausta tehtäessä teimme jakaukset valmiiksi, jolloin rullaamisen järjestys selkeytyi.


Toinen rullaus jonka teimme, oli viuhkarullaus. Se on muuten samanlainen kuin klassinen, ainut ero mikä siinä on on se, että sivut rullataan myös taaksepäin, ei vaakatasossa alaspäin niinkuin klassisessa tehdään. Tämä oli hieman haastavampi kuin klassinen.Viuhkarullaus on hyvä, jos asiakas tykkää kammata hiukset taaksepäin.


Kolmantena teimme tiiliskivi rullauksen. Siinä rullat aseteltiin tiiliskivimäisesti, eli ei suoraan toistensa alapuolelle, vaan niin, että seuraavan rivin rullat menivät aina edellisen kerroksen välien kohdille. Hankala selittää, mutta alapuolella kuvat selkeyttämässä. Tässä rullauksessa tuli jo aika paljon haastetta rullien mahtumisen kannalta.


Toiseksi viimeinen rullaus oli spiraali, mikä on erityisesti pitkähiuksisille hyvä. Siinä kaikki rullat rullattiin pystyasennossa, jolloin ne jäivät ikäänkuin "roikkumaan". Itse laitoin päälaelle normaalisti klassisen rullauksen tavalla rullat, sillä spiraali tyyli oli todella hidasta. Tässä rullauksessa minulla kesti huomattavasti pidempään kuin missään muussa.


Viimeisenä rullasin patukka rullauksen. Se oli mielestäni kivoin ja helpoin. Patukoilla saa loivempaa kiharaa, ja se soveltuu parhaiten pitkiin/puolipitkiin hiuksiin. Tässä rullauksessa minulla kesti luokkalaiseni Neean päähän tehtynä vain vartti. Toki sekin nopeutti, että otin melko isoja osioita, saadakseni mahdollisimman isoa kiharaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti