torstai 11. joulukuuta 2014

Elumen

Tiistaina minulle tuli harjoitusasiakkaaksi hiusten värjäykseen äitini. Pääsin ensimmäistä kertaa värjäämään elumen värillä, joka on erittäin värjäävä ja ainakin vielä näin aluksi aika hankala geelimäisen koostumuksen takia. Asiakkaalla oli kotona itse värjätyt hiukset joissa oli ihan tummanruskeaa ja haalistunutta punaista väriä. Toiveena oli saada alas mustaa väriä ja päälle mahdollisimman punainen väri, joten valitsimme elumenin, koska sillä saa kirkkaimman punaisen.

Ensiksi raidoitin punaiset hiukset vaaleammiksi (kampatekniikalla), jotta punainen väri saataisiin mahdollisimman kirkkaaksi ja näkyväksi. Käytin siihen silk liftin vaalennusjauhetta ja 6% hapetetta valitsin hellävaraisemman vaalennusjauheen, koska asiakkaan hiukset olivat todella käsitellyt. Käytin vaikutusajalla hairmasteria jonka tuottama lämpö vähentää vaikutusaikaa puolella. Annoin raita-aineen vaikuttaa vähän reilun 10 minuuttia jonka jälkeen huuhtelin sen pois ja pesin värishampoolla.

Sen jälkeen föönasin hiukset kuiviksi, koska elumen levitetään kuiviin hiuksiin. Levitin punaisen värin ensiksi ja sen jälkeen mustan alas. Elumen oli tosiaan mielestäni vähän vaikeampi levittää hiuksiin kuin tavallinen kestoväri, koska sen koostumus on niin geelimäinen. Täytyi siis olla tosi huolellinen varsinkin hiusrajoilla. Levitys sujui hyvin. Vaikutusaika oli 30 minuuttia, jonka jälkeen väri huuhdeltiin ja pestiin elumen shampoolla kaksi kertaa. Pesun jälkeen pyyhekuiviin hiuksiin levitettiin lock-aine joka lukitsee värin hiuksiin, ettei väriä irtoa joka pesun yhteydessä. Sen annettiin vaikuttaa hiuksissa 5 minuuttia. Lopuksi laitettiin suihkutettava hoitoaine ja hiukset föönattiin kuiviksi. Asiakas oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen ja niin olin minäkin!


raidoitusaineet
puhdistusneste, lock, hoitoaine


raidat valmistumassa ja valmiit raidat
väreiksi valitsin NA2 ja RR all
värin pois pesemistä

 
lopputulos
-JENNI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti